Az eOptika egy olyan népszerű webáruház, amely a szemészeti termékek széles választékában otthon van. Legyen az kontaktlencse, szemüveg, napszemüveg, keretektől kellékeken át számtalan terméket megtalálunk a honlapjukon. Az ilyen rendszeresen használt termékek, ha már az ember látása nem változik nagy mértékben, elviekben mindig ugyanazok. Persze előfordul, hogy új szemcseppet, vagy ápolófolyadékot akarunk kipróbálni, de nagy általánosságban például azonos paraméterekkel rendelünk kontaktlencsét. Az eOptika kifejezetten az a webáruház, ahol nem csak célzottan vásárolni tudunk, de könnyűszerrel böngészhetünk is a termékek közt.

Az eOptika üzlet

Ebben a termékcsoportban vannak olyan esetek, amikor nem tudunk mindent online megoldani. Ebből egy az éves látásvizsgálat, amit a tudomány mai állása szerint még személyesen kell elvégeztetnünk. Emellett vannak olyan esetek, amikor jobban szeretnénk élőben megtekinteni a termékeket, mondjuk, ha egy eOptika szemüveg keretét akarjuk kiválasztani. Ilyenkor sincs túl nehéz gondunk, mert Budapest szívében, jól megközelíthető helyen találjuk az üzletüket a Teréz körúton. Az eOptika nyitva tartás igazodik a munkaidőhöz, általában kilenc és öt között tudunk betérni, de a legjobb megnézni a honlapjukon az aktuális időpontokat.

Keretet természetesen online is választhatunk, a lencséhez pedig elegendő megadnunk az aktuális, szemész által megállapított dioptriát és egyéb értékeket. Az eOptika szemvizsgálat áll rendelkezésünkre, ha ezen még nem estünk volna át, a Teréz körúti üzletbe betérhetünk akár Októberben is, ilyenkor sok optikához hasonlóan ők is részt vesznek a látás hónapja programban. Látásvizsgálat mellett végeznek kontaktlencse vizsgálatot, computeres szemvizsgálatot, és nem csak szemüveget készítenek, de javítanak is.

Indokolt ellátogatnunk hozzájuk abban az esetben is, ha az eOptika színes kontaktlencse kínálata érdekel bennünket. Ugyanis, ha még nem próbáltuk a szóban forgó terméket, jó azt először „fepróbálni”. Az emberek szeme és szemszíne ugyanis olyan nagymértékben egyedi, hogy nehéz előre megmondani, mennyire fogja jól elfedni a szemünket egy színes kontaktlencse árnyalata. Lehet, hogy az eredeti, vibráló színt kapjuk eredményül, de lehet, hogy egy köztes árnyalatot, amivel nem vagyunk elégedettek. Ha még nem láttuk magunkon a szóban forgó lencsét, jobb inkább kipróbálni, mint csalódni.

eOptika online

A webáruház széles kínálata nem csak a szemüvegekre, kontaktlencsékre terjed ki, de kedvünkre válogathatunk az eOptika napszemüveg termékek közt is. A webáruház egyik nem titkolt célja, hogy a bolti kereskedelmi árakhoz képest gazdaságosabban tudja rendelkezésre bocsátani a termékeit. Ehhez mérten létezik pár állandó eOptika akció, ami segíthet például egy kontaktlencse csomagot összeállítani: ez ápoló folyadékból, és kontaktlencse dobozokból áll az általunk megadott paraméterek szerint. De létezik akció monitorszemüvegekre, illetve szemcseppekre is, illetve eOptika kupon is.

Vásárláskor böngészhetünk márkák, gyártók, vagy termékcsoportok szerint. Egy egy termékre kattintva aztán bővebben tájékozódhatunk, hány lencsét tartalmaz egy doboz, mennyi a javasolt hordási idő, milyen a lencsék szilárdsága. Ellenben sok olyan paramétert is megtudhatunk, ami esetleges észrevétel esetén segíthet hozzánk illőbb terméket választani, mint a lencse víztartalma, oxigén áteresztése, görbülete vagy alapanyag összetétele. Figyelmet érdemlő szempont lehet még a lencse UV védelme, ez egyelőre nem túl elterjedt jellemző, de előfordul bizonyos termékeknél.

Ha letettük a voksunk egy lencse doboza mellett, meg kell adjunk pár jellemzőt a szemünkről, hogy a megfelelő terméket tudják nekünk biztosítani. Ezek azok az adatok, amiket vagy a legutóbbi szemészeti vizsgálat alatt állapítottak meg és a jelentésen feltétlenül megtaláljuk, vagy ha csak „utánpótlást” rendelünk, a korábban használt kontaktlencsék dobozán oldalt ugyanúgy megtaláljuk az összefoglalót. Némely gyártók úgy optimalizálják a lencséket, hogy több adatot kérnek, van olyan szemjellemző, amit egyszerűen csak több adattal tudnak leírni, mint mondjuk a cilinderes kontaktlencse.

eOptika szállítás

Ha már megadtuk a termék jellemzőit, el kell döntsük, hogyan jutunk hozzá. Természetesen személyes átvételre a Teréz körúton mindig van lehetőség, de az online rendelés egyik előnye, hogy nem csak ez a lehetőség áll rendelkezésünkre. Az eOptika országosan szállít ki, sőt, határon túlra is postáznak. Ennek érdekében kiterjedt átvételi hálózatuk van.

Jó néhány üzlettel működnek együtt, amelyek saját üzemelésükön felül átvételi pontként működnek az eOptika termékek esetén. Az ilyen átvételi pontok saját maguk határozzák meg a nyitva tartásuk, így ha ilyen megoldásban gondolkodunk, érdemes lehet előbb tájékozódni az adott üzlet nyitva tartásáról. A rendelés útjáról kapunk SMS tájékoztatót, így tudni fogjuk, mikor érdemes ellátogatnunk az átvételi pontra. Ha ezt nem tesszük meg három napon belül, a csomagot visszaszállítják a feladónak. Az ilyen pontokon, ha nem fizettünk még a rendelés leadásakor az üzlet által támogatott fizetés nemekkel tudjuk a számlát kiegyenlíteni. Ha elfogadnak bankkártyát, úgy is, de készpénzzel mindenképp.

Hasonló az elv a szintén országos hálózatban működő csomagátvételi automatáknál. Az automaták minden esetben fedett, megközelíthető helyen állnak, leggyakrabban bevásárló központokban. Az automaták kártyát mindenképpen elfogadnak, és tudunk készpénzzel is fizetni, bár ez olykor macerás lehet. Ki ne látott volna olyan automatát, ami valamiért pont az utolsó százasunkat nem akarta az Istennek se elfogadni?

Az előbbi megoldások általában 2-4 munkanapon belül a megadott pontra juttatják a megrendelt árut, ha azt raktárról rendeltük be. Ez a termék ismertetőjében látható, úgyhogy a megrendelés előtt már van fogalmunk róla, meddig tart, amíg kézhez vehetjük. Ha ez nem elég gyors, igényelhetjük, hogy futár kézbesítse a terméket. A futárszolgálat munkaidőn belül szállít, és egy külön cég, így ők maguk fognak értesítést küldeni aznap reggel, hogy a csomagot szállítanák a várható érkezési idővel. Érdemes biztosra menni, hogy biztosan át tudjuk majd venni a rendelést.

Ha külföldre rendelünk, csak a helyi posta hálózatát tudjuk igénybe venni, ami azt is jelenti, hogy utánvétes fizetésre nincs mód. Ebben az esetben előre fizetünk a megrendeléskor, és a kiszállítási időt is az adott ország postahálózata határozza meg. Optimális esetben ez hasonlóan alakul, mint Magyarországon belül, hiszen az eOptika ugyanakkor indítja útnak a rendelést ebben az esetben is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is 😉Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin