Kurdisztán utazás

Rengeteget utazok és nagyon sok barátom élvezi azokat a képeket, sztorikat, amelyeket egy-egy ilyen utazás során felteszek a Facebook vagy éppen az Instagram oldalamra. AZ egyik legjobb barátom azt mondta, hogy ezzel akár pénzt is lehetne keresni, mert annyian követik, lájkolják és kommentelik az oldalaimat, főleg amelyik a Kurdisztán utazás témában született, hogy lassan el kellene kezdenem azon gondolkozni, hogy indítsak egy saját utazási blog oldalt. Miért is lenne ez jó? Mert akkor szép lassan olyan szponzorok jönnének az oldalamra, akiknek a termékeit reklámozva, akár a következő út teljes költsége is fedezve lenne.

Kurdisztán utazás blogoldal

Végighallgatva a pro- és kontra érveket egy ilyen oldal elindításához, felvettem a kapcsolatot olyan bloggerekkel és vloggerekkel, akiknek több éves vagy akár évtizedes tapasztalatuk van az ilyen oldal elindításában. Találtam is kettőt, akikkel egy személyes találkozót beszéltem meg. Elmeséltem nekik, hogy van a kulonlegesuticelok.com oldal, ahol egzotikusabbnál egzotikusabb helyekre lehet utat foglalni és ahol például a Kurdisztán utazás is elérhetővé válik mindenki számára.

Kurdisztán utazás szponzorálva

Együtt végignéztük az oldalt, beszéltünk az angol tulajdonossal Skype-on, mert hogy az oldalt egy angol cég üzemelteti, aki már lassan másfél évtizede a porondon van és a Kurdisztán utazás programhoz hasonlókat szervezi a jelentkezőknek. A bloggerek azt mondták, hogy ők ezekkel az utakkal egyszerűen idáig azért nem foglalkoztak, mert képtelenek lettek volna ilyen sokrétű programokat összeállítani, és pláne biztonságosan megszervezni. Gratuláltak nekem ahhoz, hogy én belevágok a Kurdisztán utazás kalandba és nagyon sok sikert kívántak nekem hozzá.

És akkor jöttek a fantasztikus tanácsaik, amikre szerintük oda kell, hogy figyeljek egy ilyen Kurdisztán utazás során, annak érdekében, hogy utána a blog oldal szerkesztésekor egy élvezetes oldal jöjjön létre. Azért is mert ezekre ténylegesen fel fognak majd figyelni az utazásokra szakosodott cégek, különféle termékek forgalmazói, biztosító társaságok, stb. Merthogy el nem tudom képzelni, mekkora ez a fajta szponzorációs piac, akik szerintük versengenének egy olyan blog oldal után, aki egy Kurdisztán utazás kaland összefoglalót tud nekik nyújtani.

Ez az egzotikus ország azért is vonzó a cégeknek, mert emberek csak álmodoznak arról, hogy ilyen helyekre eljussanak, miközben nem tudnak arról, hogy ez elérhető, és ráadásul abszolúte nem veszélyes országok. Sajnos a média piac teljesen hamis képet fest ezekről az országokról, pláne a mostani migráns-ellenes őrülettel hiteti el mindenkivel, hogy ezek csürhék, akiket gettóba kellene zárni. Miközben ők egy csendes, saját országukban meglátogatott emberek, akiknek legyünk hálásak, hogy egyáltalán megengedik, hogy az országaik csodáit mi is megtekinthessük. Úgyhogy kalandra fel és lássunk világot ezekben az országokban is!

Tetszett? Oszd meg másokkal is 😉Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin