Gyerekkori vágyam volt, hogy egy kis kávézót nyissak valahol Budapesten. Ezt a vágyamat, sikerült is megvalósítanom jó három évtizeddel később. Egy barátom által működtetett fagyizó zárt be, mert egyszerűen azzal a profillal három másik hely is működött, de ő a szokásos makacs módján azt hitte meg tudja majd váltani a világot a minőséggel és újdonságokkal, de hát erre sajnos nem voltak vevők a környéken lakók. Egyedül egy mosoda Budapest közelében, volt, aki szerette, mert rengeteg ruhát és abroszt kellett mosniuk mind a vendégek, mind a fagyizó részére.

Mosoda Budapest 9. kerületében

Így amikor elkezdődött a profilváltás, számomra akkor nagyon fontos volt, hogy a környéken lakók véleményére és igényeire maximálisan odafigyelve alakítsam ki a kávézót, és úgy, hogy azért a költségekre is odafigyeljek. Ebbe beletartozott az is, hogy a mosoda Budapest közepén lehetőség szerint ne rajtam gazdagodjon meg (na jó ezt csak viccből írtam). A helyszínnel egyébként baromira szerencsém van. Nem tudom mennyire ismeritek a Lechner Ödön sétányt a Duna-parton, a Petőfi és a Lágymányosi híd között, de ez egy olyan felkapott és trendi munka- és lakóhely lett a jómódú cégek és emberek körében, hogy erre nyugodtam tudtam alapozni.

mosoda budapest

Mosoda Budapest legjobb kávézója mellett

Amikor megismerkedtem az Óceán Tisztítószalont üzemeltető párossal: http://www.oceantisztitoszalon.hu/, Csabával és Böbével rögtön tudtam, tök jól ki fogunk jönni egymással és nem csak üzleti kapcsolatunk lesz. A szakmájukat maximálisan ismerő és a legprofibb mosoda Budapest fogalmával egyező hozzáállásuk van mindenhez. Tényleg rengeteg tanácsot és ötletet tudtak adni, mire figyeljek az alapanyagok kiválasztása során, amivel egyrészt sokkal hosszabb távon maradnak gyönyörű színűek az abroszok és textil szalvéták, ráadásul nekik is sokkal könnyebb dolguk lesz a vasalás során. És ezt nem azért mondták, mert lusták lennének, hanem minden egyes munka fázis, amit a mosoda Budapest centrumában elvégez majd a számomra, azzal ha elismerjük ha nem, de roncsolódnak az anyagok. Am egyértelműen az elhasználódás irányába mutat, azaz sűrűbben kellene cserélnem a textileket.

Megnyílt a kávézó! A nyitást követően a siker frenetikus volt! Szerencsére rengeteg sajtóst és barátot meghívtunk, és lássatok csodát ebben a szomszédos mosoda Budapest szívében új barátaimra is tudtam számítani, mert nekik aztán kiterjedt baráti körük van! A nyitást követő második héten, némi túlzással, gyakorlatilag csak asztalt foglalva lehetett már leülni, és élvezni a brazil kávé elképesztően isteni ízét és csodájára járni a speciális, olasz szakács által elkészített és minden héten más és más ételkülönlegességeknek. Természetesen a mosoda Budapest centrumában élvezte a sikeremet, mert ezáltal nekik is lett annyi plusz munkájuk, amelynek örülhettek.

Összefoglalva elmondhatom, hogy nem bántam meg ezt a kávézó nyitást. SŐT!!! A fantasztikus sikerben természetesen rengeteg munka, erőfeszítés és fáradtság társult, de az eredmény magáért beszél! Gyertek le és kóstoljátok Ti is meg a különlegességeket.

Tetszett? Oszd meg másokkal is 😉Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin